Fortsätt till huvudinnehåll

Lite påskinspiration!!

Har gett mig på att förvandla ett vanligt" godis" påskägg. Började med att måla det vitt, sedan dekorerade jag det med ett vackert band, rosett, vit ros, liten fin spets och med en bild som jag hämtat på nätet. Bilden har jag limmat på med decoupagelim.
För den som vill göra egna små ulliga gulliga kycklingar att hänga i påskristet, kan ni göra som jag....små gula garnbollar som jag virkat en röd kam till. Vill man så kan man även sätta dit små ögon. Otroligt enkla att göra. Jag har hängt mina i ett vackert blåbärsris.
Förra hösten gjorde jag "mosshjärtan" att hänga på dörren eller väggen. De har fått nytt liv nu! Ny mossa och vackra minipåskliljor mm. som dekoration. Stommen har jag gjort utav kycklingnät.
Här en korg med påskliljor och lite dekoration.
Det var allt för idag...hoppas ni fått lite inspiration!

Kommentarer

Pernol sa…
Jättesnygga påskalster!!! Att återanvända dörrkransen var smart!! Ägget blev ju supersött!!!
Ha en trevlig påsk!
kramar
Pernilla
Nettan sa…
Har kvar mitt Hjärta sen Jul, lika fint, kanske ska Påskdekorera det istället =0).
Så fint du gjort !
Kram Nettan
Hanna sa…
Fint påskägg.
Hanna
Carina W sa…
Hej!
Var ett tag sedan jag hörde från dig men nu fick jag svar....roligt!
Måste få berömma ditt påskägg bara så fint.
Hoppas att ni har det någorlunda på jobbet.
Själv har jag det bara fint.

Hälsa ALLA!
Ingrid sa…
Här var det många tips och det tackar man för.
Jag gillade de små ulliga kycklingarna.
Kram Ingrid
Anonym sa…
Vilken fin blogg och så mycket tips,jag såg i ett tidigare inlägg att du gjorde betong hjärtan. Vart har du hittat formarna, jag har letat överallt.
Bettan
Vilka JÄTTEFINA påskdekorationer du har gjort. Mycket inspirerande

Här kan man ju hämta inspiration vill jag lova. Kikar in hos dig igen efter påsk kanske...

Önskar dig i alla fall en RIKTIGT HÄRLIG påsk...
Åååhhh en sån underbar blogg jag har hittat!!! Otroligt mycket fint du gör! Hoppas det är ok att jag länkar till dig! Som sagt, väldigt fina saker och väldigt inspirerande blogg! Vad glad jag blev nu som hittade hit!

:-)

Jo
Hannahs Bod sa…
Hej Hej!!
Mång fin fina alster visar du, våren inspirerar eller hur?
Må gott Hannah
Hannahs Bod sa…
Hej Hej!!
Mång fin fina alster visar du, våren inspirerar eller hur?
Må gott Hannah

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!