Fortsätt till huvudinnehåll

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspiration som i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!

Kommentarer

Camilla sa…
Åhh, så fint detta var.
Vad du kommer på fiffiga ideer,
Tycker det blev fint med spets omkring.
Hoppas att du vet att vi ska vara på Sundholmen på Onsdag.
Önskar dig en härlig helg.
Ser att hästarna mår gott där dom strosar omkring:)
Kramar Camilla
Katta sa…
Vilka fina saker du gjort i betong, gillar även dörrkransen du visar i ett tidigare inlägg.Kram Katta
Millan sa…
Så fint det blev och så sugen jag blev på att "betonga" igen =)

Ha det så bra!
Hanna sa…
Så mycket fint!
Hanna
Pernol sa…
Va mycket fint du har gjort! Kul ídé det där att betonga lite!
kramisar
Pernilla
Superfint! Älskar också betong! Det är sååå kul =)

Kram H
Wow vad fint! Det här är verkligen en inspirerande blogg!!!
TAck =)
Jag har gjort mina krukor med hjälp av en stor och en mindre hink. Om man vill ha lite dränering sätter man bara en kork i botten innan man häller i betongen så kan överskottsvatten rinna ut =)

Ha en riktigt fin helg och njut av vårsolen =)

Stor kram /H
Dorthe sa…
Hejsa..
Så mange fine ting du har fået lave i beton.
Bliver så inspireret at
jeg måske en dag skal prøve, at arbejde lidt med beton.
Ønsker dig en rigtig god weekend
Kram Dorthe
Maria sa…
Du har verkligen skapat insperation åt mig!Gjuter för fullt.
Kran Maria
gisela sa…
hej, vilka fina saker du gör! hur har du gjort hjärtat? det stora? jag har massa ideer men kommer inte igång med att gjuta...är för osäker på hur jag gör

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!