Fortsätt till huvudinnehåll

Vårbilder & Växthus

Det är långt mellan mina inlägg. Känner mig fortfarande inte i form. Är mycket trött och har inte någon större lust att göra något. Har senaste veckan haft svårt att sova på natten, mycket ont och värk i ryggen som strålar ner i högerbenet. Var hos läkaren i går och fick mediciner och skall tillbaka till veckan och ta lite prover. Blodtrycket visade sig vara alldeles för högt!! Sedan skall ryggen röntgas och behandling därefter.

Har idag varit ute med kameran och tagit lite vårbilder. Grannen har släppt ut sina får och de söta lammen. Passade på och tog ett par bilder när dom låg och vilade.
Tog några kort även på Vitsippor och Tussilago.
Förra året köpte jag två Rosa Hortensior och i höstas planterade jag dom i växthuset för övervintring.....och se dom lever....ska bli kul och se om jag kan få dom att blomma igen.

En stor"torva" gräslök som alltid kommer igång tidigt i växthuset. Helt Vanliga Vitlöksklyftor som jag satte förra året...på våren tror jag. Växer som bara den...ska bli roligt att se vad som döljer sig under så småningom.
Har sått Tagetes Vanilla. Jättevackra tagetes med krämvita stora blommor. Ser lite ynkliga ut just nu men....vänta tills dom växt till sig.Olivträdet som jag haft i ca. två år har nu så här vackra frukter. Den har fått flytta ut i växthuset nu. Det var allt för idag. Ha en fortsatt trevlig helg!

Kommentarer

Camilla sa…
Men åhh, stackars dig!
En stor Kram och du får vila och bara göra det som du tycker är roligt Susanne!
hoppas att du snart känner dig bättre och att du slipper din värk.
Vad fina bilder du har lagt in i dag.
Fåren är för söta.
Ta vara på dig och saknar dig,
han ju inte säga Hej då i Fredags:(
Kramar: Camilla
Åh vilka underbara bilder! Man blir lycklig när man ser dem!

Krya på dig!

/Jo
Pernol sa…
Ååå vilka härliga bilder!!! Jag får riktig vårkänsla när jag tittar på dem! Lammen är för söta och blommorna vackra. Du verkar ha ett jättefint växthus med många roliga plantor!

Hoppas att smärtan avtar och att du blir bättre snart!

kramis
Pernilla

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!