Fortsätt till huvudinnehåll

Blommor & Herr kantarell

Hejsan allihop!

Ja nu var det ett tag sedan... igen!!! Det blir lite långt mellan inläggen. Har inte riktigt tid med att sitta vid datorn. Vill passa på att tacka för alla fina kommentarer jag får. Idag har jag "knåpat" ihop en blomsterbukett. Resultatet ser ni här nedan.Har använt mig av vilda blommor, vit dahlia, frökapslar från pionerna, äppelkart som jag skaftat med metalltråd, gröna blad från både rododendronbusken, pionen och syrenen. Ja man kan ju plocka lite av varje. Ju fler olika nyanser på tex. bladmanschetten desto mer spännande blir buketten. Har också använt citron och lime som jag skurit isär och skaftat med blompinnar i trä. Det ger en fin och härlig effekt åt buketten.


För alla som gillar kantareller så passa på nu och gå ut i skog och mark. Det finns gott om "skogens guld". Jag och maken var ute för några dagar sedan och hittade måååånga fina Kantareller. Vi hade också med oss en fikakorg . Det är så rogivande att vara i skogen. En "lisa" för själen.

Det var allt för idag. Vi hörs!

Kommentarer

Carina W sa…
Vilka fantastiskt fina kort och upplägget med bilderna är sååå bra!
Och som grädde på moset en underbar bukett!

Kram!
SussiLi sa…
Vilken härlig bukett och kul att blanda i citron och lime.

Blir man sugen på kantareller...jag och maken var förra helgen och försökte hitta de rara gulingarna men inte en enda fann vi.

Skall det vara någon särskild skog och mark där de finns???...vi var där det finns mycket gran och tall och där hittade vi inte en enda.

Hej från anneli...sussiLi...
miss marple sa…
Virkelig en VAKKER bukett med blomster!
Og så kantareller-mmm-elsker skogens gull...skal jammen ta en tur i skogen til helgen...som du sier:"en lisa för själen"
Ha en fin torsdag,kommer innom igjen;)
Dorthe sa…
Rigtig fin buket, du har lavet.
Rigtig rigtig flot måde du har lavet billederne på.
Ønsker dig en rigtig god weekend.
Kram Dorthe
Camilla sa…
Hoppas att allt är bra med dig, och att vi ses snart.:)
kramar Camilla
Hej, vilka collage!! Inspirerande. Tackar.

Marit

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!