Fortsätt till huvudinnehåll

Solhattar / Rudbeckia

I våras köpte jag lite nya Rudbeckior som har blommat ett tag nu. Dom är så otroligt vackra och fina att ha i blomsterbuketter. Har inte haft "hjärta" att använda några ännu, eftersom det är så få blommor på varje planta...men till nästa år blir det förhoppningsvis många fler blommor.

Dom gula Rudbeckiorna har jag haft ett par år och dom blommar rikligt nu.

Här kommer en bild på mina egna "Pellisar" (ett litet experiment). Jag har pollinerat en Mårbacka och en vit pelargon och resultatet ser ni här.Mina Solrosor blommar för fullt nu och det blir många fina buketter utav dom både till mig själv, men också till mitt arbete ( arbetar på ett äldreboende) där de verkligen uppskattas av de gamla.
Det var allt för idag. Ha en skön fredagkväll!

Kommentarer

Camilla sa…
Tack för att du förgyller våra dagar på jobbet med dina vackra blommor.
Och det ska bli roligt att få se ditt försök till en nya sort:))
Här är det förskylt värre...HOST och SNÖRVEL.
Önskar dig en bra helg.
Rönnbären är vackra.
Kramar Camilla
Julia sa…
Tack för dina fina inspirationsbilder. Längtar tills vi flyttar in i vårat lilla hus så att vi kan börja fixa i trädgården också. Ha en bra helg.

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!