Fortsätt till huvudinnehåll

Mosskrona & Hjärta

Hejsan!

Nu har jag varit i skapartagen igen. Har sett så många vackra kronor i olika former och material. Här kommer min variant.En ganska stor krona som jag klätt med mossa. Kronan har jag placerat på ett av mina gjutna betongfat och dekorerat lite runt om. Tyckte själv att grodan gjorde sig bra i mitten;)
För dig som vill göra en egen krona så är det inte så svårt. Lite ståltråd som du formar till en ring och fem trådar som du böjer till lagom höjd och en liten krok i varje ända. Krokarna trär du runt ringen och surrar fast. Forma sedan kronan som du vill och klä den med tex. mossa och dekorationstråd. Här kommer ett par bilder på stommen.Besökte Din Florist butik igår för att köpa lite dekorationsmaterial. Kunde då inte motstå detta söta hjärta som jag dekorerat med Murgröna, ljung, echeveria, mossa och ett par kastanjenötter.

För dig som vill ha mer inspiration kan jag rekommendera bloggen Fin i Formen. En underbar blogg med många olika skapelser i alla tänkbara material.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!