Fortsätt till huvudinnehåll

Vättar i betong

Hejsan!

Äääntligen!!.. skiner solen här i dag. Den är vi inte precis bortskämda med att se. Har tagit ut några semesterdagar och är ledig ett par veckor sammanlagt....så man får hoppas vädret håller i sig.

Har experimenterat med lite betong igen! Hade egentligen tänkt ligga lite lågt med "gjuteriet"ett tag.... men rätt vad det är... *fniss*... så får jag nya idéer som bara måste provas!! Vad sägs om vättar i betong? Formarna jag använt mig av är champagneglas och gravvasar i plast.

Det var allt för idag. Nu skall jag ut till stallet och sedan blir det nog en tur till skogen för att samla lite material...till kommande projekt.

Ha det bra!

Kommentarer

patrick sa…
vilka härliga små figurer du har gjort!!
Jösses vad söta! Det tog ett tag innan jag fattade var betongen kom in i bilden. Vad fyndig du är!

Fast lite sorgsen blev jag nästan, för de påminner om en tovad tomte jag har. Den får vackert vila i en låda då den snabbt gjorde misse till tjuv och inte riktigt tålde hanteringen. Sjukt nog så har Gullan hittat den igen även när kartongen varit stängd ... Den måste ha någon särskild väldoft för katter? Eller bär de iväg den för att den luktar illa? Jag tyckte den var oerhört fin innan de bar iväg den så ovarsamt. Man kanske borde lära sig tova och sen sätta den i glasskåp - kattsäkrat!
Tack för omtanken!

Ja, växthuset ska väl bli 12 kvm, 3 gånger 4 meter är det tänkt. Ramen med grus är på 20 kvm tror jag, så det ser nog större än vad det verkligen blir till slut. I alla böcker jag läst så menar de ju på att hellre bygga större än mindre, så vi får hoppas det blir lagom. Frågan är bara när på säsongen det blir klart. Jag vill ju helst ha det färdigt nu, så jag får nog lära mig renovera fönster jag med, annars är det ju mest N som står för byggandet.
Kamomilla sa…
Ja, det är inte lätt att låta bli att kladda... :)
De blev helt underbara!!
Millan sa…
De blev hur söta som helst!
Åå så fina, vilken smart ide!!
Får jag pröva..tack för alla tips, du är ju jätte duktig med brong...änglarna är såå fina...läggar man dem bara på nåt o gjuter..de behöver ingen fast botten?

Sugen att pröva på / Millan♥
Bollebygdsbo sa…
Så fina grejer du gör!
Gillar dem skarpt!

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!