Fortsätt till huvudinnehåll

Nu äntligen blommar.....

...Sussigoniorna! Ja tänk vilken tid det tog för mina "egna" pelargonia plantor att blomma. Var nästan på väg att slänga dom för ett tag sedan, då jag inte såg en tillstymmelse till blomknopp. Det är ju inte så roligt med endast gröna blad!! Men nu äääntligen har de första knopparna tittat fram. De är lite mörkare rosa än "Mårbackan" Ska bli spännande att se när de övriga Sussigonierna ska till att blomma, om det blir någon skillnad i färg. Har ju tidigare berättat om mitt lilla experiment att skapa en egen pelargoniesort. Här kan ni läsa om det.


Här kommer lite bilder från mitt Trädgårdsland. Sådde för två år sedan vita prästkragar som skulle vara dubbla och fylliga. De blommar nu och är både enkla och dubbla i blommorna. Väldigt vackra och en del ser lite"rufsiga" ut.

Till sist ett par bilder på min ängel och ett betongfat som jag gjutit och dekorerat med små bokstäver.Det var allt för idag!

Kommentarer

Grattis! Vad roligt med egna Sussigonior. Härliga bilder så somriga.
Kram Yvonne
Kamomilla sa…
Sussigonior! Härligt!! och vilket fint betongfat!
Pernol sa…
Vilka härliga Sussigonior! Vad vackert det blommar hemma hos dig! Betongfatet är ju jättefint.

Ha en bra vecka!
kramis Pernilla
Black Iris sa…
Vad kul att skapa en egen blomma och vilket gulligt namn.
Betongfatet är finfint.

Kram Maidi

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!