Fortsätt till huvudinnehåll

En liten haklapp

Hejsan !

Hur går det med alla julförberedelser? Här går det ganska trögt !! Ingen utegran än och det kanske inte blir någon heller:(( Snön kom ju så tidigt så vi hann inte med att se ut någon. Sedan brukar jag också göra en granrisbock med belysning i men inte ens ris till den har vi fått hem pga. all snö....men... men det blir nog jul ändå.

Mitt lilla söta barnbarn Joline växer så det "knakar" och är lite över 4 månader gammal nu. Hon håller på och "gnager" på sina händer, fingrarna skall in i munnen hela tiden...kanska skall det till att titta fram små "risgryn" till tänder snart. Hon dreglar rejält och blir ganska blöt under hakan så jag har sytt några haklappar. Köpte för ett tag sedan lite plastad frotté och kantband som jag tyckte kunde passa. Hittade också små söta figurer att stryka på och så här blev resultatet.


Har också klätt om en barnstol som var sliten och ful. Passar bra att ha framme när hon kommer och hälsar på. Skall sy en liten dyna att ha i så sitter hon lite stadigare nu i början. Bilder kommer senare.
Ha en trevlig helg allesammans!

Kommentarer

Black Iris sa…
Här har pysslats ser jag. Vilka söta haklappar. Nu får jag nog vänta på barnbarns-barn om jag ska få njuta av en bebis igen.

Kram Maidi
Emma sa…
Åh! jättefina haklappar, nu ska jag sy egna till min illa tjej som också är 4 månader gammal och dreglar en massa :)
/Emma
Så fina haklappar!
Tack för förklaringen på hur du gör dina fina kransar! Jag har inte gjort några, för hos oss kom julen av sig för vår hund gick bort.

God fortsättning!
Agneta

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!