Fortsätt till huvudinnehåll

Fototriss - Stenigt

Hejsan!

var det dags för en ny Fototriss. Temat denna gång är Stenigt. Det lär nog bli många bilder med olika sorters sten, alltifrån stora sten och ner till så smått smått såsom grus och sand....så även här, men jag har lagt till en bild på vårat Tranpar med sina ungar. Tranorna - (Grus grus på latin) har häckat vid vår Damm några år i rad. Förra året fick dom en unge men i år lyckades dom kläcka fram två. De är väldigt skygga och svåra att få någon bra bild på. Denna bild är tagen genom vårt sovrumsfönster därav den lite suddiga bildkvaliten. De andra två bilderna, muren och stenstolen står i vår trädgård.För fler steniga bilder så gå in här.

Det var allt för idag. Ha det gott!

Kommentarer

Eva Trillian sa…
*S* Superfyndigt med tranorna :)
Stare Ström sa…
Väldigt fyndigt med tranorna! Så roligt att ha dem på så nära håll. Fina stenar på de andra bilderna.
Anni sa…
Grus grus - den var bra!
Och den stora stenstolen - där blir man nog både kall och mör i rumpan efter en stund!
Pysselfarmor sa…
:-))

men vilken underbar tolkning! kreativt fiffigt!!

och tranor gillar jag...litet skygga och mystiska väldigt lättskrämda när de är på de lappländska myrarna.
Hero sa…
Fina bilder! Och verkligen fyndigt med tranorna! Så lärde man sig något nytt idag också! ha en fin vecka!
Rajson sa…
Kul att du har tranor hos dig. På våren är det överflöd av Grus-grus nära mitt men jag förstår att de delar upp sig i familjer under sommaren. Tydligen är paren varndra trogna livet ut!
Fin och harmonisk triss!
Pialotta sa…
Tänk så många olika temabilder på stenigt man får se idag... riktigt häftigt här hos dig :)
Karoleen sa…
Vilken härlig triss =)
Åke sa…
Fyndigt med tranorna ;) Fina stenbilder med härligt djup :)

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!