Fortsätt till huvudinnehåll

Sussigonior mm.

Hejsan!

Nu har jag skördat min första gurka....något sent (men bättre sent än aldrig)....och det är fler på gång. Hoppas nu bara att värmen håller i sig ett tag. I grönsakslandet växer det sådär...inte  riktig nångon fart på det hela.Jag har Tagetes som jag planterat för längesedan i en stenmur och dom har också vuxit dåligt, men skall till och blomma nu....men vips så ligger blommorna på marken...avgnagda och utspridda:(  förstår inte varför? Sniglar eller annan ohyra syns inte till, men förmodligen sker det på natten.

Mina "Sussigonior" växer  och blommar för fullt. Som jag har skrivit tidigare så är det min egen sort. Har pollinerat två olika sorters pelargonior, samlat frö, sått och drivit fram. Men det är svårt att övervintra dom. Har dom innomhus i ett fönster över vintern och har haft stora problem fram på vårvintern med att det blir lus på dom. Så tidigt i våras fick jag slänga flera stycken (trots att jag avlusat dom så återkom problemet). Tar gärna emot tips och råd på övervintring.

Den här glupska rackaren fann jag på en av mina Sussigonior. Har sett att det varit hål i en del blad och nu fick jag syn på den här larven... ganska vacker i närbild...undrar vad det ska bli för en fjäril?

Det var allt för idag. Ha det gott!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!