13 augusti 2012

Sussigonior mm.

Hejsan!

Nu har jag skördat min första gurka....något sent (men bättre sent än aldrig)....och det är fler på gång. Hoppas nu bara att värmen håller i sig ett tag. I grönsakslandet växer det sådär...inte  riktig nångon fart på det hela.Jag har Tagetes som jag planterat för längesedan i en stenmur och dom har också vuxit dåligt, men skall till och blomma nu....men vips så ligger blommorna på marken...avgnagda och utspridda:(  förstår inte varför? Sniglar eller annan ohyra syns inte till, men förmodligen sker det på natten.

Mina "Sussigonior" växer  och blommar för fullt. Som jag har skrivit tidigare så är det min egen sort. Har pollinerat två olika sorters pelargonior, samlat frö, sått och drivit fram. Men det är svårt att övervintra dom. Har dom innomhus i ett fönster över vintern och har haft stora problem fram på vårvintern med att det blir lus på dom. Så tidigt i våras fick jag slänga flera stycken (trots att jag avlusat dom så återkom problemet). Tar gärna emot tips och råd på övervintring.

Den här glupska rackaren fann jag på en av mina Sussigonior. Har sett att det varit hål i en del blad och nu fick jag syn på den här larven... ganska vacker i närbild...undrar vad det ska bli för en fjäril?

Det var allt för idag. Ha det gott!

Inga kommentarer:

Melonstöd