Fortsätt till huvudinnehåll

Clarius & Växthus

Hejsan alla goda glada människor! Jag har inte skrivit på några dagar, för jag har varit sjuk. Influensa...hosta, ont i halsen och huvudvärk, är fortfarande inte bra, känner mig mycket trött. Såg en annons i BT att Clarius börjat sälja utekrukor, vanliga krukor och vasar mm. igen (det gör dom varje vår) Så jag var bara tvungen att åka dit, för att kolla in vad dom hadde. Kan rekomendera er att åka dit för dom är jättebilliga. Var ute efter en stor golvvas men kom hem med en" jättesöt" Vattenkanna ( om nu en vattenkanna kan vara söt;-) samt krukor i emaljerad plåt. Har också börjat få lite ordning i mitt växthus och snart skall jag inhandla tomat & gurkplantor. Skall också ha chillipeppar och physalis och någon planta med paprika. Här kommer lite bilder.

Kommentarer

Frida sa…
Hejsan susanne!
Hoppas du mår bättre:-)

Vilka fina saker du har köpt. Men jag undrar var clarius ligger, har aldrig hört talas om det?

Syns på onsdag.
Kram Frida
Jorå, visst kan en vattenkanna vara söt! :)

Den du inhandlat var jättesöt och krukorna likaså...

Kram Annica
Nettan sa…
En ny vattenkanna skulle man behöva & varför inte en sådan snygg en fr. Clarius. !
Krukorna skulle inte sitta helt fel heller ;0)
// Nettan
Södralycke sa…
Hej, hittade hit idag, vilken trevlig blogg du har! Så fina blomarrangemang, men blir verkligen sugen på att arrangera lite själv :)

Dina djur är jättesöta, ha en vecka! Kram Johanna
S o F sa…
Det var supergulligt, tycker jag.

Vill ha, vill ha.

Varma hälsningar.
Helga sa…
Jätte mysigt växthus å va mycket plantor...super fina dekorationer och planteringar du gjort i ditt nyinköp...kuligt!
Vilka härliga vårbilder!
Vill ha vill ha dessa "krukor"

Kram från Singapore
Carina sa…
Oj,vad det händer saker här.Visst måste likasinnade trivas att se i din blogg!Lycka till!

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!