Fortsätt till huvudinnehåll

Syrum igen!

Nu har jag målat färdigt bordet som jag skall ha i mitt syrum. Hadde även en liten sytrådshylla som jag målat vit. Så här ser det ut än så länge i mitt rum. Det är mycket kvar med inredningen att göra. Nu skall jag på "jakt" efter nån hylla av något slag,att sätta på väggen till att förvara små allehanda ting i. Funderar över att gå på auktion och skaffa ett objekt som man kan piffa upp med lite färg. Det är kul att måla och se förvandlingen , men också mycket jobb med att slipa, grunda och måla, men kul när det är färdigt. Jag blev mycket nöjd med resultatet. Bordet "före & efter".

Kommentarer

Anonym sa…
Hej.
Detta är verkligen en kreativ sida. Vilken energi du har. Det är fint i syrummet nu.
/Ulle
Carina sa…
Ojj,vad gott om plats du har!
Tack för ditt mail.Förresten, har du en vinst att hämta på jobbet.Hur får du in besöksräknaren på din blogg?Frågorna är många ring mig någon dag!

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!