Fortsätt till huvudinnehåll

Korgar med spets

Var idag på Gerdhems second hand för att hitta en hylla till mitt syrum. Lyckades inte hitta något som passade. Det var mycket folk där och svårt att komma fram (tydligen mycket poppulärt att gå dit och fynda!) Jag åkte sedan till Fyndlagret i Tranemo där jag köpte fina korgar med spets på. Dom skall jag ha i syrummet, att samla småsaker i. Här kommer en bild på dom.

Kommentarer

Anonym sa…
Hej!

Det ska bli kul att titta på syrummet när det är klart. Vad lite färg kan göra med gamla möbler.

Det var fina korgar du har hittat, de kommer att passa perfekt till syrummet.

Hälsar Margareta
Hej!
Vilka söta korgar, jag får nog ta en sväng dit och se om det finns några kvar:-)....Så fin sida du har...Kanske känner du igen mig? Syster Stina....från din förra arbetsplats....Kul att ha hittat till din blogg.....Tänk att få jobba med blommor, så härligt och vad mycket fint du gör!!!
*Kram Stina*

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!