Fortsätt till huvudinnehåll

Rönnbärskrans

I dag fick jag lust att skapa en Dörrkrans. Har sett att det finns massor av rönnbär. Sagt och gjort...ner i hagen och hämta rönnbär och resultatet blev så här.

Kommentarer

Carina W sa…
Hej!
Oj,vad snygg kransen blev.Den pryder säkert sin plats med bravur.

Ha,det gott!
bollebygdsbo sa…
Jag tycker också mycket om att använda mig av rönnbär.
Dock drar jag mig lite för det eftersom det känns som hösten har kommit då. *ler*

Nu har du inspirerat mig till att sätta igång.
Ja, jag håller med "bollebygdbo" det käns ju "höstigt" Först var jag lite tveksam själv...men kunde inte låta bli;)..får ju passa på när bären är så fina.
Ha det gott!
Jenny sa…
Åkte förbi ett rönnbärsträd idag och kommenterade just att det var mycket och fina bär på trädet ( och att det blir en kall vinter).... Så jag förstår att du inte kunde låta bli att göra en krans... En vacker ingång på den stundande hösten.

Må Gott!
Pialotta sa…
Så härlig rönnbärskrans du gjort.. Påminner mig om att jag ska göra mig en sådan och sätta på dörren:-)
Sigrid sa…
Hej, gick in flör att kolla på ditt LÅNGA bidrag, det var fiffigt, men ögonen fastnade på kransarna. Väldigt fina. Får mig att längta efter höstens vackra färger.
Josefin sa…
Hej! Jag har just hittat till din blogg, och tycker denna krans är så jättefin. Har försökt göra en själv men tyvärr blir de jätte stora, grova och klumpiga om du förstår. Din är så nätt och fin, så jag undrar om du har något fint trix på hur du gör? Du får gärna svara på min e-mail adress så blir jag glad! josso_93@hotmail.com

/Josefin
Maarit: sa…
Den lyckades du få till mycket vacker. Du ger mig inspiration, skall hem och plocka i busken...
Anonym sa…
Åh! en sån supernice krans!! så tjusigt med rönnbär.
/Helene
Johanna sa…
Super snygg. Imorgon är jag ledig så ja ska ge mig ut och kolla efter Rönnberg och göra en liknande dörrkrans. Kul! :)

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!