Fortsätt till huvudinnehåll

Brysselkålskrans mm.

Hejsan!

Är ju (som alla nog förstått vid det här laget) förtjust i att göra kransar av olika slags material. Här kommer ytterligare en variant på en "matig" krans.

Den här kransen är gjord på Brysselkål och Vitlök som jag har skaftat med metalltrådar. Sedan har jag satt lite Lingonris emellan. Har man tillgång till kryddväxter så skulle Timjan eller Rosmarin eller något annat hållbart grönt passa bra emellan. Den är gjord precis på samma sätt som Äppelkransen jag gjorde för ett tag sedan. Klicka HÄR om du vill se.För alla som undrar hur länge kransarna håller så kan jag säga ca. en vecka till fjorton dagar eller längre, beroende på material och vart dom hänger. Visst....dom torkar och skrumpnar ihop, men det tycker jag kan vara nog så vackert. Här är en bild på min torkade Äppelkrans som är gjord den 22 juli!!

Avslutar med att visa en hjärtkrans av Rönnbär som jag gjorde i förra veckan och gav bort.Det var allt för idag. Här skiner solen och jag skall ut med kameran för att leta "avlånga" objekt att fota. Tänkte medverka i Fototriss denna vecka.

Kommentarer

Camilla sa…
Åh, det är så himmla läckert Susanne!
Hadde nog aldrig tänkt att använda så mycket nyttigt:)
Kransen är så läcker.
Gillar rönnbärskransen mycket.
Och det skulle vara dekorativt att få åtminstånde en krans i höst på dörren.
Tycker att det var roligt då vi var hos dig och gjorde kransar. Tänker ofta på det.
Hoppas vi träffas snart, vill så gärna beställa dina fina betong lycktor, eller kanske allt du gör:))
Kramar Camilla

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!