Fortsätt till huvudinnehåll

Höstplanteringar

Hejsan!

Nu är hösten här!! Härlig och klar luft men inte så roligt med mörkret tycker jag. Har skördat några prydnadspumpor i mitt grönsaksland som jag dekorerat mina höstplanteringar med. Har också använt vitlök, rödlök, lime, brysselkål mm. Kul med lite "grönsaker" i planteringarna och de håller sig länge. Här kommer några inspirationsbilder.Har gjutit några saker i betong ....men har lite problem....(det går inte alltid som man tänkt sig!!) Några gick sönder och vissa är svåra att få ut ur formen. Så det blir till att tänka om. Bilder kommer snart så håll utkik.

Det var allt för idag. Nu skall jag gå ut med kameran och fotografera till en ny utmaning i fototriss.

Kommentarer

Härliga bilder som ger inspiration. Tack för det:)

Kram Annica
Annika sa…
Vilken härlig blogg du har. Jättefina kransar gör du med. Visst är det kul att göra kransar :)
Fina planteringar.
Ha det gott, Annika
S o F sa…
Härligt höstigt!

Fastnade för den käcka idén med halverade lime:ar. Både själva formen och färgen blev ju en riktigt fin dekoration.

Bra jobbat!

Ha det gott!
Vilken underbar rönnbärskrans du gjort. Nu längtar jag ut för att leta rönnbär, men frågan är när man ska hinna med det i höstmörkret. Helgerna försvinner ju också i ett nafs. Om inte annat får jag återvända hit och njuta av din!

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!