Fortsätt till huvudinnehåll

Höstinspiration

Skördade de flesta av mina prydnadspumpor i går. Det var tur för i natt har frosten slagit till i grönsakslandet. Pumpaplantorna är lite "sladdriga" idag. Här kommer några bilder på gårdagens skörd.


En del pumpor blev knöliga en del släta och färgerna varierade. Dessa päronformade pumporna blev det inte så många av men söta är dom.

Idag var jag på Blomsterlandet och köpte lite Ljung, Murgrönor och några Höstglöd. Sedan tog jag en tur till Coop Forum där dom hade 50% på alla uteväxter. Två Skimmia och två Alunrot blev det. Alunrot är så vackra och fina att ha i blomsterdekorationer.

Av Höstglöden och Murgrönan blev det två "Höstiga" dekorationer där pumporna och ett par små söta Kumquwat gjorde sig bra.

Kommentarer

Camilla sa…
Åhhh, tänk att få ha en sådan på köksbordet.
Såå fint och du ger sådan inspiration till att börja igen att pyssla med blommor.
Hoppas att allt är bra.
Jag tycker att dina pumpor är fina.
Kram Camilla
VAd mycket fint du visar.
Verkligen höstinspiration.
Annika

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!