18 juli 2008

Bakning mm.

Hejsan!
Igår ängnade jag dagen åt mina hästar. Den lilla schettisen Nikita tömkörde jag. Hon tyckte inte om bettet i munnen, slängde med huvudet upp och ner en bra stund, men sedan gick det bättre. När jag skulle ut och tömköra fick Goldie stå inne. Hon flög runt som ett "Torrt skinn" i boxen och gnäggade hela tiden (trodde nog vi skulle försvinna för alltid). Det är nackdelen när dom är så beroende av varandra.

Visst är hon söt Nikita!

Om man gapar tillräckligt stort och länge kanske man blir av med obehaget i munnen?

Idag på fm. har regnet "öst" ner här. Då fick jag lust att baka. Det var ett tag sedan nu. Först började jag med att göra "lavendelsocker" som jag skall ha till skorpor jag skall baka senare.
Sedan gjorde jag mina favoritmuffins. Dom är riktigt goda!!! Dom kan jag varmt rekomendera för alla som gillar choklad. Dom skall serveras halvtinade och gärna till kaffet... om jag får bestämma. Hann också med att baka en Banankaka i långpanna.

För alla som blir frestade och sugna så kommer receptet här.

Godismuffins

2 ägg

2 ½ dl socker

1 ½ dl vetemjöl

4 msk kakao

1 krm salt

1 tsk äkta vanilsocker

100 g smält smör

Fyllning:

100 g smör

2 tsk vetemjöl

4 msk socker

4 tsk kakao

1 dl mjölk

1 dl grädde

Vispa ägg och socker pösigt. sikta ner mjölet blandat med kakao, salt och vaniljsocker. Rör sist ner det smälta smöret. Skeda ner smeten i aluminiumformar. Grädda mitt i ungnen, 175 grader ca 15 min. eller tills smeten börjar sjunka.

Fyllningen: smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl, socker och kakao, rör till en slät smet. Häll i mjölk och grädde och koka ihop tills det tjocknar, ca 5 min. Låt svalna. Fyll chokladformarna med röran (ca. 1 msk) och sätt in dom i frysen. Serveras halvtinade till kaffet.

Lämna gärna en kommentar när ni provbakat och ge erat utlåtande.

Lycka till!

2 kommentarer:

carina sa...

Hej,Igen!
Här var det mycket gott till kaffet....undrar hur de smakar...?
Vilken fin Layout du gjort,jättesnygg.Alltid kul att läsa lite om djuren.
Vi hörs och syns.

Anette sa...

Hej och tack för titten! Oj, vad pysslig du är! Betongsakerna var ju jättefina! Syrummet är ju jättefint också. Just nu pysslar jag inte så mycket med sånt, bara trädgård som gäller. Trevlig helg /Anette

Tagetes