Fortsätt till huvudinnehåll

Semester

Jiiipi!! 4 veckors semester....skall bli skööönt att få koppla av och ta dagen som den kommer. Tänkte ängna lite mer tid åt mina hästar. Den lilla "schettisen" Nikita skall jag börja tömköra. Hon är varken körd eller riden, så det krävs mycket träning mm. Grannens tös Matilda skall hjälpa till och så småningom kanske hon kan rida på Nikita.

Akita "jordgubbsknyckaren" har varit i farten igen. Köpte ju ett nät för någon vecka sedan och lade över jordgubbarna för att få ha dom ifred (hon smaskade i sej den gröna karten)....men det hjälpte föga. Rätt som det var låg halva nätet ute på gräsmattan och flera "gubbar" var söndertrampade :-\ hur många hon åt upp vet jag ej.

"Smaskens mycket gott"

Här kommer lite kort som jag tagit idag.

Daggfunkia har jag längsmed hela husgavlen och dom blommar otroligt vackert nu.

Campanula som jag köpte till påsk har jag lyckats få att blomma om igen. Planterade om dom och satte ut dom i växthuset och nu är dom så här vackra.

Chillipepparn, Vindruvorna och Tomaterna växer så det knakar och snart är det dags att skörda den första växthusgurkan. Mums... finns inget godare än det man odlat själv.
Potatisblomma - Solanum

Ljuslila Verbena

Det var allt för idag.

Ha nu en trevlig fredagskväll!!

Kommentarer

Camilla sa…
Hejsan Susanne!
Önskar dig en skön semester nu..
Undrar om det blir bättre väder?
Åh, dina kort är så underbara och du är så duktig på att ta kort.
Och blev så förjust i dina betong projekt.
Plattorna till landet "så dekorativt" och användbart.
Och dina hjärtan "så fint" murgrönan till det så läckert.
Ha det bra nu och kör hårt.
Ses om 4 veckor...
Saknar er alla redan...
Kram Camilla

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!