Fortsätt till huvudinnehåll

Betong & Digitalscrapp

Idag höll maken på att mura lite i ladugården. Det blev över lite murbruk och då passade jag på att testa en ny form. Hade ett ovalt fat med lite mönster runt kanterna och tänkte att det kunde bli ett fint betongfat utav det. Hittade också ett armeringsjärn och testade att mura på ett litet rabarberblad på det. Så här ser det ut. Skall bli spännande att se hur resultatet blir.Här kommer en digitalscrapp på kort jag tagit för några dagar sedan.

Kommentarer

carina sa…
Hej!
Jasså,en ny Layout igen!Den är supersnygg!
Har rekommenderat din blogg till några andra med samma intresse.
Hoppas de tittar in?

Ha,det fortsatt gott,vi hörs!
Millan sa…
Ska bli spännande att se betonggrejorna när de är klara.
Snygg Layout, jag har lite problem att spara och sen publisera men ska nog lära mej med tiden.
Ha det skönt i värmen!
Jenny sa…
Hej hej!

Hittade hit på tips av Carina....

Vi får hoppas på ett bra reslutat på ditt fat, det är ju alltid lika spännande att "öppna" sina gjutningar när man har testat en ny form....

Ha de!
Jenny

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!