Fortsätt till huvudinnehåll
Hejsan!
Hur har ni det i sommarvärmen? Jag bara njuter!!!... och är glad så länge det håller i sig...för man har ju semester!!!
För alla som undrar hur det gick med mina senaste betonggrejor kommer det lite bilder här. Betongfatet är jag inte riktigt nöjd med...blev inte riktigt som jag tänkt mej. Fatet jag använde var lite vågigt i kanten och det kom in lite betong under. Sedan har det ett litet blommönster som inte framträdde så tydligt. Kan bero på att jag använde mig av vanlig murbruk (är lite grövre i strukturen)... så det är bara att pröva igen. Skam den som ger sig! Här är iaf några bilder. På fatet ligger för dagen mina egna odlade vindruvor och gula "päron"tomater, (äpplena har jag köpt).

Ett litet Rabarberblad på ett rostigt armeringsjärn...kan man ha som blommstöd i en rabatt eller en kruka som jag har här. Ganska dekorativt, eller vad tycker ni?
Har lagt ett par Betonghjärtan i min stensamling runt lyktstolpen där jag också har några planterinshål med Tobaksplantor i.


Några Hjärtan har jag valt att skriva små söta ord på...några har jag lagt lite "glaskross" i. Det är bara att testa sig fram...allt blir inte som man tänkt sig, men då har man iaf prövat (sån är jag;)


Det var allt för idag. Ha det gott i sommarvärmen!

Kommentarer

jennys hus sa…
åh vad mycket fint du gjort. tycker också det är kul att gjuta i betong men i år har det inte blivit så mycket förutom några rabarberfat.
Har kikat runt lite och vilka vackra saker i betong Du gjort snyggt verkligen. Ville bara lämna ytterligare en kommentar så Du vet jag varit här.
Ha en underbar dag.
Jenny sa…
Jag tycker sällan att det bli som man har tänkt sig, men väldigt ofta blir det på nått sätt bra ändå ;)....

Jag tyckte ditt fat blev fint med vågmönstret som man kunde ana på kanterna....

Ha de gott!
Jenny
carina sa…
Hej!
Oj, vad mycket du gjort!Tycker dina hjärtan är så fina.Skulle gärna vilja köpa en sådan.Charlotte har nämligen avlivat sin hund Bilbo och tyckte att ett hjärta skulle passa bra för barnen att lägga som ett minne.

Kram!

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!