Fortsätt till huvudinnehåll

Scrappa & Betong

Hejsan allihop!
Nu var det några dagar sedan jag skrev i bloggen. Det hinns inte alltid med. Idag har jag varit hos min arbetskamrat tillika bloggvän Carina och fått lära mig lite om scrapbooking (vet ej om jag stavat ordet rätt). Det var jättekul men också mycket pilligt. Mycket att tänka på med layouten mm. Carina är jätteduktig och jag fick lite tips hur jag skulle lägga upp det hela. Här kommer en bild på mitt förta alster.

Håller också på med ett annat projekt. Nämligen att gjuta figurer i cement.Fick tippset och idén från Millan med bloggen http://www.valkommentillmillan.blogspot.com/ Titta in till henne. Hon visar underbara bilder på blommor, natur och saker hon skapat i betong. Jag har testat några olika varianter. "Hjärtan" och "Trampplattor" att använda till dekoration i tex. rabatter mm. Så här ser det ut Före:

Efter: När hjärtanen har torkat ordentligt kanske jag målar dom vita. Kommer att visa bilder såsmåningom när dom är på platts i trädgården.
Ha en fortsatt trevlig dag och njut av det sköööna vädret!

Kommentarer

Carina sa…
Hej!
Det här såg kul ut att göra.Kanske ska passa på medans det gjuts hemmavid,liten klick kan det ju bli över.

Blixten blev bra,men det blev mer grönt på kortet än i verkligheten.

Vi syns!
Pigga & Utvilade....förhppningsvis!

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!