Fortsätt till huvudinnehåll

Dekorationer i betong mm.

Då har jag gjutit lite fler saker i betong. Det är så otroligt roligt att skapa och hitta på egna saker. Är hela tiden på "jakt" efter nya former att gjuta i. Här kommer lite bildbevis .

Dom här hjärtanen har jag gjutit i mina pepparkaksformar. Har också använt mig utav små hjärtan som är gjorda i en silikonform för isbitar. Dom har jag målat och vira lite silverfärgad spoltråd omkring men också fäst ett par pärlor på. Otroligt enkla att göra och roliga att ha till att dekorera med.

Här har jag gjutit en liten fjärilsljustake som jag dekorerat med några stenar.


Små stjärnor att dekorera med.

Här har jag gjutit i en gammal mönstrad blomkruka av plast....
...dekorerat med ett vitt hjärta....
...så här blev den i sin helhet.Det var allt för idag. Ha en trevlig fredagskväll!

Kommentarer

Pernol sa…
Vilka läckra saker!!! Vad mycket man kan göra med betong! Det verkar jättekul!
kramis
Pernilla
S o F sa…
Men hjälp va mycket fint du har gjort. Fantastiskt vackert, speciellt de där olika hjärtanen, med lite "pynt" i.
Vill ha, vill ha!! ;)

Så duktig du är.

Önskar dig en fin helg!
Carina W sa…
Hej!
Som vanligt jättefina saker du gjort.Blev väldigt förtjust i din kruka,jättesnygg.Skall nog prova på lite av betong för Göran skall snart gjuta och hoppas det blir lite över till mig!

Ha,en skön helg!
Katta sa…
Jättefina saker du gjort i betong! Så hinla sött med den söta spetsen mot den råa betongen som du visade i förra inlägget.Kram Katta

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!