Fortsätt till huvudinnehåll

Det växer sååå.....

....det knakar överallt. Både i växthuset och naturen. Har idag plockat lite vilda blommor och "speckat " en krans. Att specka en halmkrans (med en speckenål) är en gammal teknik som inte använd så ofta i blomsterbutiker nuförtiden. Det tar lite tid men resultatet blir vackert och ganska hållbart. Eftersom blommorna sitter så tätt torkar dom inte ut så fort. En dusch någon gång med sprayflaskan så håller dom sig längre.
Halmkransen jag använt mig av är den minsta storleken som finns. Blommorna jag plockat är Mandelblom, Smörblommor, Maskrosor, Humleblommor, gröna blad från nyponrosbusken.


För några dagar sedan fick jag min efterlängtade bok Betong, En gjuten hobby. Här fans det massor med tips och idéer till olika gjutningsprojekt.Här ser ni mitt nästa projekt. Fick den här gamla symaskinen av min lillebror (tusen tack Benny!) Den skall göras om till ett trädgårdsbord.... bordsskivan skall jag gjuta i betong och underredet skall målas vitt. Blir nog bra när det blir färdigt.Det var allt för idag. Ha det gott!

Kommentarer

Pernol sa…
Ååååå vilken fin krans!!!! Helt underbar är den! Vad långt blomningen har kommit hos er. Här har vi bara tussilago, tulpaner och påskliljor. Mammas krokus och gullvivor har nyss knoppats i hennes trädgård. Björken har spruckit ut med nya blad men inte är de stora inte. Vi bor verkligen i ett avlångt land!
krmais
Pernilla
Millan sa…
Vilken fin krans!
Mitt symaskinsbord flyttar snart ut igen efter att ha stått inne över vintern.
Aaahh vailken underbar krans!!! Vart far man tag pa en spacknal? Jag har anvant en san pa en blomsterbindarkurs och de ar ju suverana! Och ditt tradgardsbord kommer sakert bli helt underbar! Nu blev jag verkligen inspirerad.

Saknar en massa prickar da jag for tillfallet befinner mig utomlands (men kan inte slita mig fran vissa bloggar for det ;-))

Ha det sa bra!

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!