Fortsätt till huvudinnehåll

Återbruk!!

Hejsan!

Nu är det ett tag sedan jag skrev något inlägg. Kanske skulle man kunna tro att jag gått i "ide"?! Det vore inte så konstigt efter sista tidens snöoväder. Tur att vi har både traktor och lastmaskin att skotta med och fyrhjulsdrift på våran bil.

Eftersom jag går hemma för tillfället på dagarna så har jag ägnat mig åt att skotta snö med vår traktor... en ganska kul sysselsättning där övning ger färdighet....myyycket att hålla reda på och än så länge har jag inte kört på något *fniss*

Det är många som håller på med" återbruk" av olika material så jag tänkte i detta inlägg visa en fin väska/kasse som jag fick för några år sedan. Den är gjord av tomma kaffepaket och ser ut så här.
Kul idé tycker jag och ett litet tips till alla er där ute i bloggvärden som är fulla utav skaparglädje. Har själv börjat samla på tomma kaffepaket som jag skall testa att skapa något utav.

Kommentarer

Millan sa…
Man kan återvinna på många vis och alla är bra.
Hoppas du får en skön helg
agge sa…
Jätteläcker. Jag har en annan variant som är flätad. Provade på att göra en liten men det var inte alls så lätt. Finns på min blogg. Agneta
Kul grej faktiskt.
jag har också haft återbruk hos mig.
Ha en skön kväll
Annika
Vilken häftig väska. Bra när man kan återvinna speciellt om det blir bra.
Susanne
lenaelisa sa…
Har tittet litt her inne på bloggen din, og finner masse inspirasjon. Håper det er ok om jeg følger... :)

Hilsen
LenaE
Dorthe sa…
1000 tak for din søde kommentar på min Blog:-)
Kan forstå at i også har meget sne...
Jeg elsker sne!!! meeen nu længtes jeg efter forår:-)
En rigtig smart taske... en god ide. Så også en, lavet af poser fra juice, rigtigt smart...
Ooooog hvor er de hvalpe fra tidligere indlæg dog bare kære:-)

Rigtig god uge til dig:-)

Knuzz Dorthe.

Jeg er begyndt at scrappe lidt igen, og du er meget velkommen til at kigge forbi min scrapblog:
http://dortheshobbyblog.blogspot.com/

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!