Fortsätt till huvudinnehåll

Från frö till.....


....Pelargonia.
Förra året testade jag att pollinera två olika sorters pelargonior, en vit som jag inte vet namnet på och en mårbackapelargon. När frökapslarna mognat sådde jag fröna. Resultatet ser ni här nedan. Har idag ägnat mig åt att plantera om dom och det ska bli riktigt spännande att se hur blommorna kommer att se ut. Kul också med en alldeles egen sort.Kommentarer

Camilla sa…
Hejsan!
Åhh, jag kommer i håg detta när du skrev att du testade att polinera blommorna.
Jag håller tummarna att det ska gå vägen med detta.
Tänk det kanske blir marmorerade blommor.
Fint med dina skyltar.
Ha det så bra, nu närmar sig flytten.
Det ska bli så skööönt att få vara närmare hemmet.
Kramar Camilla
Kafe sa…
Det ska bli spännande att se resultatet. Tänk om du får en vit blomma med rosa stänk! Lycka till med odlingen.
Lena/isis sa…
Va spännande. Ska bli kul att se sen. Kram
Guud vad spännande. Hoppas vi får se bilder på blommorna. Undrar vad färgen blir.
Ha det gott.
Kram Yvonne
Den ser jag med spänning fram emot att få se hur blomman blir att se, roligt en egen pelargon.
Susanne
Pernol sa…
Ååååå så kul! Vad spännande och se vad det blir för färg på blommorna! Vad duktig du är!

kramis Pernilla
Jo sa…
Vad häftigt, ser även jag fram emot att få se resultatet av dina Sussigonior!
/Jo

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!