Fortsätt till huvudinnehåll

Inför Alla Hjärtans Dag & Återbruk

Det går väl inte att missa att det är Alla Hjärtans Dag imorgon!!

Affärerna är fyllda med Alla Hjärtans Dag-presenter. Själv köpte jag lite blommor som jag skall förära maken med.

Ett litet tips är att använda konservburkar i olika storlek och höjd att arrangera blommor i. Lite originellt kanske, men ganska vackert och man kan pynta burkarna med lite av varje. Burken med tulpanerna fick en liten egenhändigt gjord tags och rosorna ett metallhjärta med texten Love.
Kommentarer

Vilka fina arrangemang. Här har det ännu inte fixats så mycket, men det kommer ju en dag imorgon också.
Carina sa…
Hej!
Har varit inne och kikat lite x-tra på din betong gjutning.Har nu fått lite hobbybetong att jobba med och fattar liksom inte exakt.Men skall ändå försöka!!!
Helt underbara blomsteruppsättningar.

Ha,det gott!
Och njut av friheten!?

Kram!
Kamomilla sa…
Jättefint! jag gillar!

Här kommer en vändagskram! (så kallar vi alla hjärtans dag)
*---*
Kamomilla
Pernol sa…
jättesnyggt!!! Detta gillar jag skarpt! Bra idé det där med konservburkar.

Ha en fortsatt trevlig helg!
kramis Pernilla
Anna sa…
Jätte trevliga bilder på din blog! :)

Mvh
Anna
Anonym sa…
Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!