Fortsätt till huvudinnehåll

Virkade ägg och lite återbruk

Hejsan!

Här ligger inte kreativiteten på topp! Har varit förkyld sedan förra helgen och det känns som att jag går på halvfart.

Har dock virkat några ägg i glada färger samt målat en liten äggkartong som jag skall ge bort i present till ett litet barn. Hade ett fint mönstrat papper som jag klippte till och limmade på ovansidan. Barnets namn skall också stämplas på locket. För att få med lite pedagogik så har jag målat äggens olika färger i botten. En lätt, mjuk och rolig leksak att göra och så fick äggkartongen en ny uppgift att fylla.

Ha en trevlig helg allesammans!

Kommentarer

For en aldeles suuuper idè!
Gjenbruk på sitt beste!
Heldige den som får denne gaven!

God helg!
mvh Gry
Ha ha, vilken kul idé. Det återstår att se om det virkas några ägg här ...
Kamomilla sa…
Åh så härliga glada ägg! :)
frida sa…
men vilken mysig idè, verkligen superfint!

Friad
Kafe sa…
Vilken lysande idé! Du har något att hämta hos mig.
Vad roligt, jag ska visa min syster som virkar och har ett litet barnbarn.

Hälsningar Agneta
Anonym sa…
Disse eggene skulle det vært koselig om du la ut på http://uniqueide.se

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!