11 februari 2010

Mormorsrutor....

...eller Farmorsrutor?! Varför heter det Mormorsrutor? Är det någon som vet ? Tycker de är så vackra och efter att ha spanat in många handarbetsbloggar blev jag sååå sugen på att virka.

Hade ett ärende till stan igår och passade då på att köpa med mig lite garn hem. Kan säga att det var inte alldeles lätt att välja. Det fanns hur mycket garn som helst och i varierande prisklass, men jag hade ändå klart för mig vilka färger jag ville virka rutorna i. Färgerna jag valde var svart, mörkgrått, ljusgrått vitt och lite naturvitt.

Började virka med en gång och det var så roligt att jag knappast kunde sluta. Sedan får jag se vad det ska bli... kanske ett kuddöverdrag eller en pläd, sjal .....ja allt beror ju på hur många rutor jag virkar och hur långt garnet räcker. Här kommer iaf lite bilder.
Här skiner solen idag från en klarblå himmel (häääärligt)!! Nu skall jag ut i stallet och mocka, sedan gå en promenad med hunden därefter virka några Mormorsrutor.

Ha en bra dag!

5 kommentarer:

Pernol sa...

Snygga rutor! Jag har också provat att virka sådana. Det blir så snyggt!

kramis Pernilla

Anonym sa...

Vart de har fått sitt namn ifrån har jag ingen aning om men användbara till mycket är de och de blir väldigt fina. Fina färger du valt.
Susanne

Anonym sa...

Hejsan,

flaskorna är inköpta på ÖB.
Önskar dig en trevlig helg.
Susanne

Anonym sa...

Hej Susanne!
Underbara rutor du hsr virkst. Hoppas att allt är bra med dig. Tänker på dig.
kram Anna D

Mycket annat & lite betong sa...

Hej!
Vad fint det var med svart, vitt och grått på rutorna. Min svärmor brukade göra tofflor av sina rutor. Vi har ett gäng hängande på en knoppbräda för gäster.

Agneta

Tagetes